Milyen egy jó játszótér?

Kevesen tudják, hogy egy játszótér vagy egy fitnesz park felállítása milyen tervezési és kivitelezési feladatokat igényel. A probléma sokszor sokkal komplexebb, mint azt az ember elsőre gondolná, ezért mi összeszedtük, hogy mik a legfontosabb tényezők, amiket mindenképp figyelembe kell venni.

• Korszerű és szabványos
• Szakszerűen megépített
• Könnyen, akadálymentesen megközelíthető
• Aktív pihenési lehetőséget biztosít minden korosztálynak
• Kielégíti mind a gyermekek, mind az idősek mozgásigényét
• Átlátható, de igény esetén visszavonulási lehetőséget biztosító
• Évszaktól függetlenül használható
• Rendelkezik napos és árnyékos ill. széltől és esőtől védett részekkel
• Padokkal, hulladékgyűjtőkkel, kerékpártárolóval felszerelt
• Folyamatosan ellenőrzött és karbantartott, biztonságos
• Egyszerű fenntartási igényű

Ahhoz, hogy egy fenti pontoknak megfelelő játszóteret illetve közösségi teret alakítsunk ki, többféle szempontot kell figyelembe vennünk.

Egy játszótér tervezéséhez szükség van szabványi ismeretekre is, hiszen egy játszótér akkor vehető csak birtokba a felhasználók által, ha megfelelt az első használatbavétel előtti kötelező felülvizsgálaton. Itt pedig csak akkor felel meg egy játszótér, ha megvannak a szükséges biztonsági terek, megfelelő minőségű és vastagságú ütéscsillapító burkolat kerül kialakításra ahová szükséges stb.

Csak saját elképzelésekre és ismeretekre hagyatkozva nagyobb esély van a hibázásra (pl. figyelmen kívül hagyott közmű az építési területen, nem megfelelő nagyságú térre és nem megfelelően elhelyezett eszközök stb.), aminek eredményeként a projekt megvalósítási ideje jelentősen csúszhat, a tervezett bekerülési költség akár a többszörösére növekedhet.

Egy jól használható közösségi tér kialakításához érdemes ellenőrizhető referenciákkal rendelkező szakmai partner segítségét kérni, akivel – megismerve a kiválasztott helyszín adottságait a megbízó igényeit, lehetőségeit – megtervezhető és kivitelezhető a játszótér.

A megfelelő partner kiválasztásánál további előnyt és biztonságot jelent, ha az saját termékkínálattal és kivitelezői háttérrel is rendelkezik, mert akkor minden szükséges fázist egy kézben tudhat a megrendelő.

Kerülje el ezeket a kockázatokat! Egy szakértő cég megbízásával időt és pénzt spórol, településének közösségi tere pedig hosszú éveken át, jó minőségben nyújt majd kellemes szabadidős lehetőséget az egész lakosságnak, kicsiktől nagyokig!

JÓ TUDNI!

A kiválasztott eszközök műszaki paraméterei legyenek mindig pontosan specifikálva!
MIÉRT? Mert annak hiányában a kiválasztott termék helyett alacsonyabb műszaki színvonalú, kevésbé tartós eszköz kerülhet beépítésre! Ezt elkerülheti, ha erre vonatkozóan is tanácsot kér már a tervezési folyamat megkezdése előtt!

Épp ezért mi az ország egyik, ha nem a legtapasztaltabb cégével társulva szolgáljuk ki a település vagy magánterek fejlesztőit. 13 év alatt 163 játszótér és 117 fitnesz park tervezése és kivitelezése jellemzi a szakmaiságot, amellyel minden kihívásra megtaláljuk a megoldást.

Translate »
Share This