Kverneland Műtrágyaszóró Exacta CL Geospread 1100

2×450 literes magasítóval, trimF, világítás, lépcső, sárvédő, ponyva

Kijelző nélkül!

Várható érkezés: 2023 tavasza

Leírás

Súlymérős műtrágyaszóró közepes méretű gazdaságoknak

Az Exacta CL GEOSPREAD ideális munkagép a közepes méretű műtrágyaszóró szegmensnek, szántóföldi gazdálkodók és tejtermelő gazdaságok számára. A GEOSPREAD rendszer lehetővé teszi, hogy 1 méteres szakaszokat tudjon kezelni. A maximális szakaszok száma 33 db, ezen felül a rendszer képes lekapcsolni a szakaszokat a gép közepén, így a nem kívánt átfedés a minimálisra csökkenthető. A 4 db mérőcellából és a referencia szenzorból álló mérőrendszer a Kverneland Exacta CL GEOSPREAD gépek esetében a szakaszvezérlés nélkülözhetetlen elemei. A technológiának köszönhetően a GEOSPREAD rendszer és a GEOPOINT segítségével beállított táblavégi fordulók optimalizálásával a megtakarítás elérheti a 15%-ot. Ez nemcsak a műtrágya felhasználásban mérhető, hanem a termés többletben is, mert a rendszer segítségével elkerülhetők a nem kívánt átfedések. A MULTIRATE, differenciált kijuttatás alkalmazásával kombinálva, amely többféle kijuttatási lehetőséget alkalmaz a munkaszélességen belül, még költséghatékonyabb szórás érhető el. A Kverneland Exacta CL GEOSPREAD műtrágyaszórók ISOBUS kompatibilisek és AEF minősítésűek. Az Exacta CL GEOSPREAD működtethető IsoMatch Tellus PRO, IsoMatch Tellus GO+ terminálról vagy bármelyik ISOBUS kompatibilis traktor terminálról!

Az előnyei:

 • CentreFlow szórási rendszer
 • Teljesen automatikus súlymérős rendszer egyedi referencia szenzorral
 • Egyedi GEOSPREAD rendszer két elektromos állítómotorral
 • A szórási szélesség minimum 1 méteres szakaszokra osztható, max. 33 szakasz lehetséges (termináltól függően)
 • ISOBUS 11783 kompatibilitás az egyszerű “plug and play” elvén
 • IsoMatch GEOCONTROL-lal kombinálva is használható
 • MULTIRATE munkaszélességen belüli többféle kijuttatás alkalmazásához

Műszaki adatok

Exacta CL GEOSPREAD (keskeny) CL GEOSPREAD 1100 CL GEOSPREAD 1550 CL GEOSPREAD 2000 CL GEOSPREAD 2450
Tartálytérfogat (l) 1100 1550 2000 2450
Töltési magasság (cm) 108 127 146 165
Teljes szélesség (cm) 220 220 220 220
Töltési szélesség (cm) 214 214 214 214
Üres tömeg (kg) 480 505 530 555
Munkaszélesség (m) 10 – 24 (27/33)* 10 – 24 (27/33)* 10 – 24 (27/33)* 10 – 24 (27/33)*
Kiszórható mennyiség (kg/min) 10 – 320 10 – 320 10 – 320 10 – 320

 * Függ a műtrágya típusától és a szórólapátok fajtájától.

Exacta CL GEOSPREAD (széles) CL GEOSPREAD 1300 CL GEOSPREAD 1800 CL GEOSPREAD 2300 CL GEOSPREAD 2800
Tartálytérfogat (l) 1300 1800 2300 2800
Töltési magasság (cm) 113 132 151 170
Teljes szélesség (cm) 245 245 245 245
Töltési szélesség (cm) 239 239 239 239
Üres tömeg (kg) 495 520 545 570
Munkaszélesség (m) 10 – 24 (27/33)* 10 – 24 (27/33)* 10 – 24 (27/33)* 10 – 24 (27/33)*
Kiszórható mennyiség (kg/min) 10 – 320 10 – 320 10 – 320 10 – 320

 * Függ a műtrágya típusától és a szórólapátok fajtájától.

Geospread rendszer

Amikor az IsoMatch GEOCONTROL GEOSPREAD-el együtt működik, sokkal pontosabban állítható be az Exacta CL, TL és TLX GEOSPREAD. A rendszer a munkaszélességet automatikusan változtatja a megfelelő szóráskép és az átfedések érdekében a GPS rendszertől kapott jelek alapján. Pl. ék vagy szabálytalan alakú tábla esetében, a GEOSPREAD a tábla szélességének csökkenésével arányosan csökkenti a munkaszélességet és a kijuttatott dózist lépésről lépésre. GEOSPREAD az IsoMatch GEOCONTROL szoftver szakaszvezérlő funkcióját használja, amely az IsoMatch Tellus PRO vagy az IsoMatch Tellus GO terminálon található. A szórási szélesség minimum 1 méteres szakaszokra osztható (max. 45 szakaszra a TLX GEOSPREAD, max 54 szakaszra a TL GEOSPREAD és max. 33 szakaszra a CL GEOSPREAD esetében). Nem csak a szórásszélesség állítható, hanem a kiszórható mennyiség is (kg/min) automatikusan változtatható, hogy a módosított szórásszélességnek megfeleljenek. A munkaszélesség és a kijuttatott dózis változtatásának kombinációja teszi a GEOSPREAD rendszert rendkívül pontossá, megtartva a szóráskép állandóságát.

Az előnyei:

 • A gyorsabb és pontosabb kijuttatás érdekében az állítómotorok közvetlenül az adagolóegységhez kapcsolódnak
 • Állandó tárcsafordulatszám mellett a feladási pont változtatásával fenntartható a szóráskép (relatív szórás)
 • Kezelése, beállítása is egyszerűbb, a munkaszélesség változtatásához sem szükséges a kabinból kiszállni
 • A szórási szélesség 1 méteres szakaszokra osztható (termináltól függően) 
 • 100% ISOBUS kompatibilis az egyszerű kezelés érdekében 
 • Automatikus GPS-el szabályozott start/stop funkció lehetősége a fordulókon

CentreFlow Szórási Rendszer

 • Nincs verődés, nincs ütődés, nincs porosodás: központi ráfolyással, a műtrágya még a szórólapátok elérése előtt, folyamatosan veszi fel a centrifugális erő segítségével a tárcsa forgási sebességét.
 • Pontos szóráskép: A nagy átmérőjű 8 lapátos tárcsák, 9-45 m-es munkaszélességű szórást tesznek lehetővé. A dupla átfedésű szóráskép páratlanul pontos szórásképet biztosít. Ez nagyon fontos a nagy teljesítményű műtrágyázás ás haladási sebesség esetén.
 • Minimális szélhatás, maximális tolerancia: Lapos/sík szórótárcsák és vízszintes szóráskép szimmetrikus szórásképet ad.
 • Következetes szóráskép: 8 lapát szórótárcsánként, 8 szektor fordulatonként egyenletes eloszlást biztosít. Dupla átfedésű szóráskép.
 • Garantáltan pontos szóráskép dombos területen is: A műtrágya mindig ugyanazon a ponton – feladási ponton – folyik rá a szórólapát teljes hosszában végig “utazik”. 

Súlymérő rendszer

 • Állandó dinamikus “online – kalibráció” magas frekvenciájú kommunikációs jellel.
 • Kverneland egyedi referencia szenzor technologiája: az összes negatív hatást automatikusan korrigálja és kijavítja, ezzel biztosítva a legjobb szórási pontosságot, még dombos terepen is. A Kverneland referencia szenzor mindig abszolút pontos, mert minden kilogramm számít!
 • Súlymérő cellák egyedi referencia szenzorral:
  – Automata kalibráció és folyamatos súlymérő rendszer
  – Automatikus korrekció lejtőkön
  – Automatikus rázkódás korrekció, még egyenetlen terepen is
  – Automatikus sebességgel összefüggő adagolórendszer
  – Nem szükséges kalibrációs teszt
 • Nagyfokú pontosság minden talajon: a szórás minősége garantált! Időt takarít meg és növeli a minőséget!

EasySet: Egyszerű beállítás

 • A kompakt EasySet ‘táblázat’ jelentős egyszerűséggel beállítható a kijuttatandó dózis mennyisége. A két hidraulikusan üzemeltetett adagoló lemezen, három-három lefolyó nyílás biztosítja a műtrágya egyenletes lefolyását a tartályból a szórótárcsákra.
 • A Kverneland műtrágyaszórók fejlesztő csapatának a tesztcsarnoka állandó tesztelést és fejlesztést biztosít egész évben. Minden egyes teszt megfelel a legszigorúbb nemzetközi és minőségi szabványoknak.
 • A pontos szórás kulcsa a legjobban hasonlító műtrágya kiválasztása a szórási táblázatból, a fajsúly és a szemcseméret ismeretében. A Kverneland Exacta szórási rendszer lépései segítséget adnak a műtrágyaszóró pontos beállításához, bármilyen talajviszonyhoz.
   1. A műtrágya típusának kiválasztása
   2. Szemcseméret és eloszlás meghatározása
   3. Fajsúly meghatározása 
 • Közvetlen hozzáférést kaphat a legfrissebb tesz eredményekhez a: www.kvernelandspreadingcharts.com vagy a töltse le szórási táblázat alkalmazást a Google Play és App Store helyekről!

Határszórás

 • Kverneland által ajánlott ExactLine rendszer vagy határszóró lemez áll rendelkezésre a határszóráshoz. Az ExactLine rendszer az összes műtrágyaszóró típushoz és az összes munkaszélességhez pontosan beállítható. Kezelése könnyű, a tarktor üléséből működtethető. Exacta HL, TL és TLX gépekhez az ExactLine választható jobbos vagy balos kivitelben is.
 • Ha csak egy oldalra szórunk, akkor a traktor kb. két méterre haladhat a tábla szélétől.
 • Művelőútról való szórás esetében, a traktorral az első művelőúton haladhatunk és a tábla széléig szórunk. A szóráskép szélessége a határszórt oldalon akár le is felezhető.
 • A határszórás kijelző (BSI), jelzi, hogy melyik határszóró eszköz az aktív.

ISOBUS Control

 • ISOBUS intelligence: Alapfelszereltség a súlymérős műtrágyaszórókon 
  Biztosíthatjuk, hogy ISOBUS kompatibilis a traktortól a műtrágyaszóróig és a műtrágyaszórótól a traktorig, az összes munkagép adatcseréje központosítható és könnyen átvihető a Terminálra (pl. IsoMatch Tellus PRO) a traktor kabinjában.
  Egyszerűen csatlakoztatható (“plug and play”)!
 • IsoMatch Tellus PRO terminál:
  Az IsoMatch Tellus PRO 12 colos terminál optimális megoldást nyújt a traktorfülkében található all-in-one vezérlőrendszerhez. Ez alkalmas az összes ISOBUS gép csatlakoztatásához, a precíziós gazdálkodási alkalmazások futtatásához és a Farm Management Systemshez. Mindent megtalál rajta, amire szüksége lehet, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a gépeiből és a termésből, valamint a műtrágya, a vegyszerek és a vetőmagok költségmegtakarítását az automatikus szakaszvezérlés és a differenciált kijuttatás segítségével. Az egyedülálló kettős képernyő funkcióval lehetőség nyílik két gép és/vagy munkafolyamat egyidejű megtekintésére és kezelésére.
 • IsoMatch Tellus GO:
  Az IsoMatch Tellus GO egy univerzális ISOBUS-os terminál. Ez a multifunkcionális egyképernyős terminál bármely ISOBUS-os munkagép gyors és egyszerű ellenőrzéséhez lett kifejlesztve, amely a mezőgazdasági termelők mindenfajta igényeinek megfelel, egyszerűen és hatékonyan kezeli a mezőgazdasági gépeket és feladatokat is.

További információkért kérjük látogasson el http://hu.kvernelandgroup.com/Markak-es-termekek/iM-FARMING.

IsoMatch GEOCONTROL

IsoMatch GEOCONTROL egy kiegészítő szoftver alkalmazás az IsoMatch Tellus PRO rendszerén belül, amely segít vezérelni az összes ISOBUS kompatibilis Kverneland munkagépet, mint például permetezőgépek, műtrágyaszórók és vetőgépek! GPS-el kombinálva teljes mértékben megfelel a jövőbeni a piaci igényeknek, könnyen kezelhető, elősegíti az okos és hatékony gazdálkodást.

 • Szakaszvezérlés: Automatikusan kapcsolja ki és be a szakaszokat a forgókon, a táblaszélen és a már leszórt területen.
 • Differenciált kijuttatás: Automatikusan szabályozza a kijuttatott mennyiséget  a kijuttatási térkép alapján.
 • Dokumentálás: Eltárol minden munkainformációt és tábla specifikus információt, melyek USB adathordozón átvihetők a farmgazdálkodási programba.
 • Manuális vezérlés: Ajánlott vezetési technika alkalmazása a szántóföldön valamint a fordulókban. Intelligens határvonal rögzítés: lehetővé válik mindkét oldal munkaszélességének, az egymástól eltérő mértékű változtatása. A funkciók manuálisan vezérlése, beleértve a nem elektronikus vagy nem ISOBUS munkagépeket is.

IsoMatch GEOCONTROL – Az előnyei

 • Könnyen és kényelmesen kezelhető, a munkaszélesség változtatásához sem szükséges a kabinból kiszállni. Ön 100%-osan a munkára fókuszálhat.
 • Sokkal hatékonyabb munka és az átfedések elkerülésével 5-10% között tudunk megtakarítani az éves műtrágya, növényvédőszer és vetőmag költségekből. Jobb növekedési feltételek és megnövekedett terméshozam.
 • IsoMatch GEOCONTROL-lal éjszaka is könnyen lehet dolgozni. IsoMatch GEOCONTROL jelentősen csökkenti a gépkezelők terhelését.

További információkért kérjük látogasson el a http://hu.kvernelandgroup.com/Markak-es-termekek/iM-FARMING weboldalára.

AutosetApp

A legfrissebb műtrágyaszóró beállítások ezentúl mindig rendelkezésére fognak állni. Az AutosetApp egy olyan alkalmazás (szoftver alkalmazás), amely IsoMatch Tellus PRO vagy IsoMatch Tellus GO+ univerzális Terminálon érhető el. Az AutosetApp alkalmazás alapfelszereltségként a IsoMatch GEOCONTROL szoftverébe van építve. Az alkalmazás közvetlenül összekapcsolja a GEOSPREAD súlymérős műtrágyaszóróval és automatikusan beállítja azt, az előre bevitt értékeknek megfelelően. Az AutosetApp Alkalmazás használható Exacta CL EW és TL súlymérős műtrágyaszórókon egyaránt, kivéve azoknál a gépeknél, ahol a feladási pontot még kézzel kell beállítani.

A Kverneland legfrisebb műtrágyaszóró szórási táblázatainak adatbázisa mindig elérhető online. Az AutosetApp alkalmazással két különböző módon lehet csatlakozni a műtrágyaszóró adatbázisához. Ha van egy elérhető WIFI hálózat (vagy létre tud hozni egy WIFI hotspotot az Ön okos telefonjára), akkor kapcsolódhat az online adatbázishoz az IsoMatch Wireless WIFI USB adapterével vagy letölti az aktuális szórási táblázatok adatbázisát egy USB-stickre a weboldalunkról www.kvernelandspreadingcharts.com, és azt közvetlenül feltölti a IsoMatch Tellus PRO vagy IsoMatch Tellus GO+ terminálra.

Standard és opcionális kiegészítők

 • Könnyen szerelhető aluminium tartálymagasító a tartálykapacitás növelésére.
 • A könnyen nyitható és csukható tartályponyva szintén egyszerűen felszerelhető!
 • Jobb/bal oldali elzáráshoz a szelep szintén opcionális kiegészítő.
 • A folyamatos műtrágya áramlás biztosításához  – kis dózisú szórás esetén – a CentreFlow rendszer kis dózis egységgel felszerelhető. Ideális kis mennyiség, vetőmag vagy granulátum szórásához.
 • A kúpos kialakítású tartályrács része az alapkivitelnek a Exacta CL műtrágyaszórók esetében.
 • A tartály leürítő készlettel gyors, egyszerű és teljes a tartály ürítése a munka végeztével.
 • Billentő munkahenger, határszóró lemez vagy ExactLine határszóró rendszer rendelhető a könnyű határszóráshoz.
 • Hosszú élettartamú LED lámpákkal is rendelhetó opcióként.

Kérjen ajánlatot!

5 + 12 =

Tekintse meg a gépeket működés közben

Kérdezzen a gépekről, alkatrészekről és feltételekről

Mamrus Nándor

Kereskedelmi Igazgató
Gép

+36 20 518 0504
gep@borsodagroker.hu

Papp Tibor

Gépértékesítő
Borsod, Szabolcs, Hajdú megye

+36 20 347 0304
gep@borsodagroker.hu

Handa Gergely

Gépértékesítő
Heves, Nógrád, Jász megye

+36 20 385 9029
handa.gergely@borsodagroker.hu

Vaja Lajos

Alkatrész

+36 20 991 1325
alkatresz@borsodagroker.hu

Pál-Tóth Mercédesz

Gép Osztály Asszisztens

+36 20 950 6025
gep@borsodagroker.hu

Nagy hangsúly a szervizelésen

 • Beüzemelés
 • Állapotfelmérés
 • Kiszálló szervizelés
 • Szaktanácsadás

Keresse közvetlenül szervizeseinket

Cseh Zoltán: 06-20/231-9664

Szűcs Sándor: 06-20/973-7253

 

cím: 3434 Mályi, Kistokaji út 1.
adószám: 11072229-2-05

 

Kapacitásbővító beruházás a Borsod Agroker Zrt. halmaji telephelyén

Translate »
Share This